С пълно единодушие съветниците от ПК Наука и образование“ одобриха номинациите за

...
С пълно единодушие съветниците от ПК Наука и образование“ одобриха номинациите за
Коментари Харесай

Одобриха номинациите за награда Варна в сферата на образованието и науката

 С цялостно единогласие съветниците от ПК " Наука и обучение “ одобриха номинациите за премия " Варна “ в областта на науката и на висшето обучение, както и в системата на предучилищното и главното обучение. Седем колектива и девет персони са препоръчани за почитане с влиятелното отличие тази година, като окончателното решение ще вземе локалният парламент.

Наградите се присъждат с решение на Общинския съвет в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност. Връчват се на учители, възпитаници, преподаватели, учени, училищен и научни колективи за техни достижения през последната година.

Ето кои са номинирани за премия " Варна “ в системата на предучилищното и учебното обучение:

І. " Ученик на годината " в региона на общообразователната подготовка

Теодор Костов – възпитаник от XII " e “ клас в Математическа гимназия " Д-р Петър Берон “ – Варна, неведнъж надскочил районното и националното равнище в региона на публичните и естествените науки.

Александър Габровски – възпитаник от XII " з “ в Първа езикова гимназия – Варна, притежател на многочислени национални стипендии, награди и оценки от районни и национални участия.

ІІ. " Ученик на годината " в региона на професионалната подготовка

Божидар Златанов – възпитаник от Х клас в Спортно учебно заведение " Георги Бенковски “ – Варна, неведнъж класиран на призови места в европейски, държавни и районни шампионати.

ІІІ. " Учител на годината " в региона на предучилищното обучение

Мария Пенева – старши преподавател в Детска градина № 43 " Пинокио “ – Варна, модернист в образованието от разстояние в електронна среда в изискванията на пандемия

ІV. " Учител на годината " в региона на обслужващите звена

Няма номинаци

V.  " Учител на годината "  в региона на главното обучение

Няма номинации

VІ. " Учител на годината " в региона на междинното обучение

Няма номинации

VІІ. " Учител на годината " в региона на професионалната подготовка

Крум Крумов – преподавател по лека атлетика в Спортно учебно заведение " Георги Бенковски “ – Варна. Доказателство за неговите педагогичен качества са многочислените върхови достижения на неговите ученици на интернационалните и държавни шампионати.

VІІІ. " Колектив на годината " в региона на предучилищното обучение

Детска градина № 5 " Слънчо “ – Варна с шеф Мария Узунова. Екип, който ползва нови интерактивни способи и средства в работата си с децата, STEM – практики, разнообразни стратегии и планове.

ІХ. " Колектив на годината " в региона на главно учебно обучение и обслужващи звена

Център за поддръжка за личностно развиване – Логопедичен център – Варна с шеф Лиляна Лазарова – Янева. Колектив, подпомагащ годишно развиването и обществената акомодация на над 1 000 деца със специфични просветителни потребности и на ресурсно подкрепяне.

Х. " Колектив на годината " в региона на приблизително учебно обучение и обслужващи звена

Средно учебно заведение " Гео Милев “ – Варна с шеф Албена Павлова. Екипът работи в посока на създаване на новаторска и стимулираща просветителна среда, насочена към ученика, неговите благоприятни условия и капацитет.

Ето и номинираните за премия “Варна " в областта на науката и висшето обучение:

I. ХУМАНИТАРНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА:

доцент доктор Диана Радкова, д.м. – за извънреден принос в организацията и лекуването на пациенти с COVID-19 във Варна и за цялостна научно-изследователска, преподавателска и лечебна активност в региона на инфекциозните заболявания.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА:

УМБАЛ " Света Марина “ – Варна с изпълнителен шеф проф. Д-р Силва Андонова за извънреден професионализъм при организация и съгласуваност на дейностите по диагностика, хоспитализиране и лекуване на пациенти с COVID-19 от Варна и целия Североизточен район на България.

II. ПРИРОДНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

доцент доктор инж. Кристина Близнакова – за подготовката и управлението на плана PHENOMENO – единственият теоретичен план на Европейската комисия по състезанието RIZE, част от стратегия Хоризонт 2020, с координатор Българска организация Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " – Варна, утвърден през 2020 година

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

Творчески колектив с началник капитан I сан проф. доктор Мирослав Цветков – за осъществяването на научноизследователския план " Моделиране на водните потоци в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море “.

III. ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

доцент доктор Антон Грозданов – за монографичен труд " Правен режим на услугите в корабоплаването “ в два тома и за повсеместен принос в организирането и реализирането на образователната и научно-изследователската активност в региона на морското право.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

Изследователски екип от Катедра по стопанска система и ръководство на опазването на здравето към Факултета по публично опазване на здравето на Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " – Варна с началник доцент Мария Рохова – за представителството на България в Мрежата за мониторинг на здравните системи и политики и платформата за мониторинг на отговора на здравните системи с рецесията с COVID-19 на Европейското бюро на Световната здравна организация, Европейската комисия и Европейската обсерватория за здравни системи и политики.

ІV. ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

проф. доктор арх. Александър Слаев – за монографията му " Планиране на антропогенната среда и естествените запаси: Теория на комплексните права на благосъстоятелност “.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

Научен колектив с началник гл. ас. доктор мат. Николай Марков – за създаването " Иновационен способ за генериране на екологически чиста възобновима сила от бавнотечащи реки и морски течения “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР